"Kaivopuiston kaunis Casanova"

"Kaivopuiston kaunis Casanova"
"Kaivopuiston kaunis Casanova"

torstai 15. joulukuuta 2011

Harjat villakoirille


Käsittelen ja harjailen koiriani joka päivä ja välillä tuntuu siltä, että harjat ja kammat ovat kasvaneet kiinni käsiini! Tuli mieleeni, että jos haluat olla ”saksikäsi” niin harjoista se pitää aloittaa…
Valikoimaahan on vaikka kuinka paljon ja mielipiteitä saman verran.  Siksi jokainen löytää lempparityövälineet vain itse kokeilemalla. Tässä muutamia minun mielipiteitäni. Toivottavasti auttavat sinua eteenpäin.
 Karstoista ylivoimainen suosikkini on DoggyMan, jota saa useista paikoista. Se on tarpeeksi pehmeä, eikä revi karvaa. Sitä olen käyttänyt niin kauan, kuin meillä on ollut villakoiria. Välillä olen kokeillut muita, mutta tämän voittanutta ei ole vielä tullut vastaan.
Harjoissa pitää huomioida, ettei ne ole liian kovia, eikä niiden päissä ole palloja. Pallot jumittuvat karvaan ja katkovat sitä. Hyviä harjoja löytyy mm.: Chris Christensen, Madan, All Systems, Plush Puppy. Kokeile, mikä tuntuu itsestäsi parhaimmalta. Näistä olen aina löytänyt hyviä, joita mielelläni suosittelen.

Tarvitset myös hyvän kamman. Itse käytän Swedogs Recipe-kampaa. Tämä on pyhäinjäännös enkä tiedä mistä ihmeestä olen sen josku ostanut mutta vastaavia löytyy sieltä, mistä löydät harjatkin.
Ideana on, että se on riittävän harva- ja pitkäpiikkinen. Sillä ei ole tarkotus sitten repiä niitä takkuja auki! MUISTATHAN… Se on vain apuväline turkin trimmauksen kanssa. Sillä pöyhitään ja nostetaan pestyä, puhdasta ja TAKUTONTA turkkia trimmatessa.

Tupeerauskampaa tarvitaan näyttelykunnostamisen yhteydessä. Niitä saa Käherryshuollosta: www.kaherryshuolto.fi. 
Tämänhetkinen suosikkini on: Krest Goldilocks professional. Aivan huippu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti