"Kaivopuiston kaunis Casanova"

"Kaivopuiston kaunis Casanova"
"Kaivopuiston kaunis Casanova"

keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Harjoituksella mestariksi!

Harjoituksella mestariksi!
Harjoittelukoiria on mennyt aika monta kun Lydia leikkaa samaan tahtiin
kuin minä aina kun leikkaan omia koiriani kotona. On tietysti harmi kun lelukoira on leikattu pilalle mutta se, että hän saa osallistua koiraharrastukseeni on mielestäni tärkeämpää. Jos hyvin käy, hänestä tulee vielä erinomainen koira-händleri. Näin tämä koiramaailma tulee tutuksi alusta lähtien.
Koiran kynsien leikkaus ei näytä olevan niitä helpoimpia tehtäviä mutta kun hieman harjoittelee niin sekään ei ole ylitsepääsemätön juttu. Olen tässä vuosien varrella saanut nähdä erilaisia "tekniikoita" koiran kynsien leikkauksesta. Tämäkin on taitolaji ja tulee harjoittelun myötä.
Uskomattomin tapaus oli kun tuttavani, jolla oli kaksi villakoiraa, ensin syöksyi koiran kiinni sakset kädessä (ihme kun ei silmiä puhkottu) ja runttasi sen selälleen maahan ja "istui" sen päällä heti alkajaisiksi. Sen jälkeen piti tulla mukaan pari avustajaa, jotka pitivät tassuista kiinni. Siinä hiki ja veri lensi kaikilta. Mietin siinä, että mitenköhän ihmiset suhtautuisivat jos heidän kynnet leikattaisiin tällä menetelmällä. Kynsistudioilla ei varmaankin olisi ainuttakaan asiakasta...
Joka tapauksessa, koiran kynnet voi leikata ihan huomaamattomasti samalla kun rapsuttelet koiraa ja katsot sen tassuja (kun katsot tassuja muutenkin niin se tottuu kosketukseen eikä ole peloissaan). Kun sitten olet siinä katsonut ja kokeillut sen tassuja, voit kääntää tassun sen luonnolliseen suuntaan (= "go with the flow"), jolloin näet tassun ylösalaisin ja voit sitten nipsasta pienen palan pois kynnen kärjestä. Älä ota isoa palaa kerralla! Pitää olla varovainen, ettei leikkaa liikaa kun siellä kynnessä on verisuoni ja koiraa sattuu jos leikkaat niin, että verta tulee kynnestä. Harjoittelun voi aloittaa ihan pienillä nipsauksilla. Kokeile ja hämmästy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti