"Kaivopuiston kaunis Casanova"

"Kaivopuiston kaunis Casanova"
"Kaivopuiston kaunis Casanova"

tiistai 10. joulukuuta 2013

Taistelu kynsien kanssa

Monet ystäväni ovat käyneet laitattamassa itselleen rakennekynnet. Kynsiä pitää huoltaa 3-4 viikon välien, riippuen siitä miten omat kynnet kasvavat. Monet kertovat odottavansa kovasti huoltoaikaa. Se on kuulemma niin ihanaa, kun joku nätisti käsittelee ja hieroo käsiä. Voi kun saman voisi siirtää koirille. En tarkoita nyt sitä, että koirat tarvitsisivat rakennekynsiä, vaan sitä että niilläkin olisi rentoutunut olo kynsiä leikattaessa, ja myös sen jälkeen. En ole koskaan kuullut, että kynsistudioissa istuttaisi asiakkaiden päällä, tai väännettäisiin käsiä kummallisiin suuntiin mihin ne ei normaalisti edes taipuisi. En myöskään ole kuullut, että kenenkään päätä sidottaisiin tiukasti kiinni pöytään , samalla kun kynsiä huolletaan. En myöskään ole kuullut, että ketään olisi kaadettu selälleen jo heti ulko-ovella, tai missään  vaiheessa toimenpiteen edetessä. Joten nyt kysynkin, miksi sitä tarvitsee tehdä koirille, ihmisen parhaalle kaverille. Kynsienleikkuusta on jostain syystä tehty aivan käsittämättömän vaikea ja pelottava asia. Se on rinnastettavissa melkeimpä rakettiteteisiin, jos on ihmisten puheisiin uskomista. On ihmeellistä, miten sitkeään on juurtunut kaikki nämä kummalliset uskomukset kynsienleikkuun hankaluudesta.Myös sellainen ihmetyttää minua, että miksi eläinlääkäreitä vaivataan niinkin vähäpätöisellä asialla, kuin kynsienleikkuulla. Käytkö itse leikkuuttamassa kyntesi lääkärillä, tuskimpa vain. Saatika vaadi nukuttamista toimenpiteen ajaksi. Eri asia on tietenkin, jos kynnessä tai tassussa on jokin sairaus, mutta muuten on minusta täysin turha häiritä eläinlääkäreitä tällaisella asialla. Annetaan heille työrauha sairauksien hoitamista varten. Kynsienleikkuu, kun ei ole myöskään vaarallinen kirurginenleikkausoperaatio joka tarvitsisi eläinlääkäriksi kouluttautunutta henkilöä, vaan kuka tahansa mattimeikäläinen on kykenevä hoitamaan oman koiransa kynsienleikkuun. Tässä muutama käytännönvinkki, jotta homma onnistuisi paremmin;

1) nosta koira pöydäälle, isompi koira voi seistä lattialla
2) anna koiran seistä pöydällä/lattialla ihan tavallisesti. Älä väännä koiraa mihinkään muuhun asentoon.
3) nosta/taita koiran jalkoja vain siihen suuntaan, kuin nivelten kohdalta ne luontvasti taipuisivat. Älä myöskään nosta/taita jalkoja liian korkealle. Toistan, nosta koiranjalkaa vain sen verran, kuin se luonnostaan nousisi.
4) leikkaa kynnet
5) pysy itse rauhallisena, energia tarttuu.
6) valmis ja aikaa kului muutama hassu minuutti

Jos kumminkin tämä tuntuu liian haastavalta, ota yhteys ammattitaitoiseen koirantrimmaajaan, joka varmasti auttaa sinua mielellään. Tässä vielä videopätkä, jonka tein aikaisemmin aiheesta. Iloa katseluun.



1 kommentti:

  1. Loistava video! Hevosihmisiltä taitaa tulla tuo tekniikka luonnostaan :-) Näin meilläkin kynnet leikataan kylpyhuoneen lattialla ja koira kävelee itse toimenpiteeseen.

    Näitä eläinlääkäreillä käyviä kynsien leikkauttajia olen aina ihmetellyt... Vuosi sitten oma koirani oli tutkimuksissa, jossa siltä otettiin päivän aikana kolme kertaa verikoe. Verikokeissa tärkeää oli ottaa ne tiettyyn kellon aikaan. Noh, illalla oli eläinlääkäriasemalla jo vähän ruuhkaa ja hoitajat totesivat että meidät on pakko laittaa jonon etummaiseksi, jotta saadaan viimeinen verikoe otettua ajallaan.

    Odotushuoneessa oli Rouva pieni koira sylissään ja kun hänelle ilmoitettiin, että hän joutuu siirtämään vuoronsa meille, koska hänen koiransa kynsien leikkuu ei ole minuuteista kiinni niin Rouva totesi närkästyneenä "Pöyristyttävää kohtelua!". Itse meni hämmästyksestä sanattomaksi. Olisin tietenkin voinut vaikka tarjoutua, sillä välin kun oma koira on vastaanotolla, leikkaamaan Rouvan koiran kynnet.

    VastaaPoista