"Kaivopuiston kaunis Casanova"

"Kaivopuiston kaunis Casanova"
"Kaivopuiston kaunis Casanova"

tiistai 17. tammikuuta 2012

Harjausneste

Muistathan. kun harjaat koiraasi, niin on hyvä käyttää jotain harjausnestettä samalla. Silloin turkkia on helpompi käsitellä. Se ei ole niin sähköinen ja mahdolliset pienet takut on helpompi harjata auki. Myös turkin laatu ratkaisee millaista hoitoainetta/harjausnestettä käytät. Jos sinun koirallasi on helposti katkeileva karva, niin hyvä vaihtoehto voisi olla Velluksin Satin cream. Se on todella paksua hoitoainetta, jota tarvitset hyvin vähän kerrallaan. Eli purkki on todella riittoisa. Se on toiminut todella hyvin pitkään, helposti katkeilevaan päätukkaan. Muista, tässä tapauksessa less is more. Todella pehmeä turkkiselle koiralle tämä hoitoaine voi olla turhankin hoitavaa.  Muuhun turkkiin olen käyttänyt vähän kevyempää ja vähemmän hoitavaa ainetta. Muuten turkista helposti tulee tahmea ja likaisen oloinen todella äkkiä. Muutama oma suosikkini on  Findogsilta ostamani Kelcon De Mat Spray, Käherryshuollosta Matting Spray. Kannattaa kumminkin hakea sitä omaa suosikkiaan, koska turkkeja on niin monenlaisia, niin yksi hoitoaine toimii yhdelle ja toinen toiselle. Mitään ihmeainetta kun ei ole olemassakaan, joka taikasauvan heilautuksella poistaisi kaikki takut tai tekisi ohkaisesta karvasta paksua. Jos niin olisi, näkisitte minut itseni paksuhiuksisena, niin kuin sadun Tähkäpää. Mikään ei korvaa säännöllistä ja ahkeraa turkin hoitoa. Yksi edullinen tapa on tehdä itselleen harjausnestettä: laita ruokalusikallinen hoitoainetta litraan vettä. Ravistele hyvin. Laita neste johonkin spraypulloon, niin sitä on helppo käyttää samalla, kun harjaat.
Tässä muutama oma suosikkini: Tämä on ollut monta vuotta yksi vakiohoitoaine, jota en vaihtaisi mistään hinnasta. Tätä saa esim. www.findogs.fi, niin kuin Kelcon de mat sprayta.  
 Tätä käytän pesujen välissä harjauksen yhteydessä. Ei tee turkkia tahmeaksi. Eikä suihke ole liian hoitava, joten turkki ei tule liian pehmeäsi. Sitä voi myös käyttää pesun jälkeen, ennen föönausta. Ihana tuote.
 Käherryshuollosta www.kaherryshuolto.fi löytyy tämä oiva harjausneste. Tuoksu ei ole mitenkään oma suosikkini, mutta helpottaa kummasti harjaamista, jos turkki on todella sähköinen. Sitä voi käyttää samalla tavalla, kuin Kelcon tuotetta. Tämä harjausneste tulee vain ohkaisempana sprayna turkkiin. Todella kokeilemisen arvoinen suihke.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti