"Kaivopuiston kaunis Casanova"

"Kaivopuiston kaunis Casanova"
"Kaivopuiston kaunis Casanova"

torstai 5. tammikuuta 2012

Ystäviä kehän laidalta



Mietin tässä mitä minun villakoiraharrastukseni on minulle antanut ja yksi tärkeimmistä asioista onkin se, että olen tavannut ja tutustunut niin moniin ihmisiin, sekä Suomesta, että monesta muusta maasta. Aika hauskoja ovat mielestäni ulkonäyttelyt kesäisin, jolloin olemme mm. usein sopineet, että pidetään picknick kaikkien kehien jälkeen. Joku on tuonut kahvit, toinen teet, kolmas piirakkaa ja minä perinteisesti tomaattikeittoa, joka on kadonnut silmänräpäyksessä. Moni onkin pyytänyt reseptiä, joten tässä se nyt sitten tulee:

Parhaan tuloksen saa, kun käyttää Eco-kattilaa (www.ecokattila.com). Se toimii moneen menoon. En juurikaan mittaa mitään, kun laitan ruokaa vaan maistelen sitä kaiken aikaa. Silloin tulee sellaista kuin itse haluaa.
Käytän suurinta kattilaa, joka siinä on (= 6 litraa).
Ensin pilkon sipulit, joita pitää olla reilusti, n. pari tuplakourallista sipulisilppua. Seassa on valkosipulia maun mukaan tai sen voi jättää kokonaan pois. Kuullotan ne voissa kattilassa, jonka jälkeen saatavuuden mukaan valitsen mieluiten tuoreita tomaatteja (ja purkkitomaatteja jos ei muuta saa). Tomaateista ei tarvitse ottaa kuin kannat pois – ei siis tarvitse edes kaltata. Pilkon tomaatit pieniksi paloiksi, mielellään kuutioiksi, ja lisään kattilaan (= tölkkejä 6-8 ja tuoreita sen verran, että kattila täyttyy puoliksi/kaksikolmasosaa). Sen jälkeen lisätään vettä sen verran, että keitto mahtuu vielä kiehumaan ja on tilaa lisätä vielä juustoa (n. 10 cm jää kattilan reunaa vapaaksi). Juusto on joko Koskenlaskijaa ( esim. 2 pakettia) tai jotain muuta sulatejuustoa. Pilkon myös juuston samanlaisiksi kuutioiksi, että ne sulavat tasaisesti. Kermaa voi lisätä maun mukaan. HUOM:  kerman tulee olla vispi- tai kuohukermaa! Kevytkermalla tulee vain vihaiseksi! Mausteeksi suolaa ja mustaa pippuria. Jos haluaa hieman terästää kettoa, niin voi lisätä hieman Tabascoa. Kiehauta keittoa noin pari minuuttia. Nosta se liedeltä ja laita kattila Eco-kattilaan  hautumaan kannet kiinni. Mitä kauemmin keitto saa hautua, sen parempaa siitä tulee.  Muista maistella keitostasi kaiken aikaa ja pidä mielessä, kenellä keittoa olet tekemässä, niin hyvä tulee.  Jos pidät yrteistä, voit lisätä basilikaa tai persiljaa. Ne eivät mene hukkaan. Lisukkeeksi on yleensä riittänyt voi ja leipä. Keitto saa olla paksuhkoa. Hyvää ruokahalua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti