"Kaivopuiston kaunis Casanova"

"Kaivopuiston kaunis Casanova"
"Kaivopuiston kaunis Casanova"

sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Hyppy kevääseen

Viiru ilmassa

Minulla on lapsellinen tapa joka kevät aina tarkkailla, minkä värisen perhosen näen ihan ensimmäisenä keväällä. Väri kertoo sitten koko tulevan vuoden tunnelman.  Tummat värit lupaavat  harmia ja synkkää, kun taas vaaleat värit lupaavat iloista ja onnellista vuotta. Tänä keväänä sain sitten 12 vuoden tummien perhosten jälkeen nähdä ensimmäistä kertaa keltaisen perhosen!! Nyt onkin ilo ylimmilläänJ!!!  Minulla  on ollutkin blogin kirjoittamisessa pieni tauko, kun jouduin menemään  poskionteloleikkaukseen ja olen ollut tiiviisti sängyn pohjalla.

Oman pihan sinivuokkoja

Tässä on ollut hyvä aika miettiä kaikkia niitä kysymyksiä,  joita minulta paljon kysytään. Päällimmäiseksi nousee se, että joudun tapaamaan niin paljon ruvelle trimmattuja rakkaita lemmikkejä. Kun tarkoitus on, että ajetaan konetyöt, se ei tarkoita sitä, että koneella painetaan ihoa rikki! Kone osaa kyllä ajaa ilman, että sitä painetaan yhtään. Kokeile vaikka omiin hiuksiisi. Jos näet verta – lopeta heti! Samoin tassut on tarkoitettu ajettavaksi tassun mukaan. Niistä ei saa höylätä ihoa mukaan kynnen vierestä.  Kiinnitä huomiota, että terät, joilla ajat, ovat teräviä, koska tylsällä terällä saat aikaiseksi vain tuhoa. Tylsä terä repii karvaa ja satuttaa koiraa.  Huomion arvoinen asia on, että terä saattaa tylsyä kun yhden kerran ajat hiekkaiset tassut, koska hiekka ja metalli eivät pidä toisistaan (samoin kuin öljy ja vesi). Toinen juttu on se, että älä tiputa teriäsi, koska sekin vaurioittaa terää. Ennen jokaista käyttökertaa muista öljytä terä.  Terä on hyvä muistaa joka käyttökerran jälkeen puhdistaa ja muutama tippa öljyä ei tee pahaa silloinkaan.  Terien hoitaminen pidentää käyttöikää ja ylläpitää miellyttävää käyttöä. Yksi tärkeimmistä asioista on se, että sinun tulee tarkkailla koiraa ja terää koko toimenpiteen aikana ja varmistaa, että terä ei kuumene liikaa, jolloin se polttaa koiran ihoa ja lopputulos on kuin asfaltti-ihottumaa. Siis: tylsä ja kuuma terä + liiallinen terän painaminen koiran ihoon aiheuttaa samanlaisen jäljen kuin asfaltti-ihottuma polvessasi.
Milla rennosti pöydällä naama ajettuna

Toinen asia, johon toivoisin muutosta on se, että varaat tarvittavan ajan ko. tekemiseen,  ja teet muutamia hengitysharjoituksia rauhoittaaksesi itsesi.  Kun olet itse rauhallinen, niin myös koirasi on rauhallinen. Lupaan, että tulet hämmästymään,  kun kokeilet oman käytöksesi muuttamista. Älä myöskään käännä koiraasi kummallisiin asentoihin. Siitä ei hyvää seuraa. Esim. kun ajat tassuja, sitä ei tarvitse kääntää selälleen, eikä sen päällä pidä istua. Voit käyttää samaa metodia, mistä olen aiemmin kirjoittanut. Mieti koiran anatomiaa ja miten se toimii. Kääntele sitä ystävällisesti sen mukaan. 

Tässäpä sohvalla ihmettelen, että miten ne koirat jaksavatkin olla niin ystävällisiä meille ihmisille,  kun me ajattelemattomuuttamme kohtelemme niitä usein niin huonosti.
Kaverukset Julius ja Viiru pihalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti