"Kaivopuiston kaunis Casanova"

"Kaivopuiston kaunis Casanova"
"Kaivopuiston kaunis Casanova"

torstai 24. marraskuuta 2011

kotikoirasta näyttelypuudeliksi


Kotikoirasta näyttelypuudeliksi
Eilen meillä kävi eläinlääkäri ensimmäisellä käynnillä ottamassa verinäytteitä lampaistamme ja olin monta päivää jännityksessä tästä virantoimituksesta. Karjaalta tuli erittäin osaava ja miellyttävä eläinlääkäri Knaapinen ja kaikki meni "kuin tanssi kesällä". Hän oli sitä mieltä, että lampaat ovat kovin lihaksikkaita (lue = lihavia) Suomen lampaiksi, joten nyt pystyn taas ajattelemaan suoraan. Siispä...


Messari (Messuhallissa vuosittain pidettävä Kansainvälinen koiranäyttely, tänä vuonna 3.-4.12.) on vähän yli viikon päässä, joten Milla täytyy pestä tänään ja leikata alustavasti, jotta se on sitten parhaimmillaan näyttelyssä. Sinne onkin tänä vuonna ilmoittautunut iso määrä keskikokoista puudelia ympäri maailman, joten vastusta kyllä piisaa. Milla on Canmoys-koira Tiina Taulokselta. Tiinalla on kautta vuosien ollut todella kauniita ja menesestyneitä koiria, joten peukkuja on kiva pitää nyt meidänkin Millamallikkaalle.
Milla oli tällä kertaa aika pitkässä karvassa - kuin karhunpentu! Kun aloittaa koiran kunnostamisen hyvissä ajoin, molemmilla on mukavampaa. Kun pesuun, kuivaamiseen, harjaamiseen ja leikkaamiseen menee monta tuntia niin mielestäni ei ole reilua koiralle, että se joutuu seisomaan patsaana tuntitolkulla kun itse harjoittelee. Olen opettanut meidän koirat makaamaan kun föönaan niitä, että heillä olisi mukavampaa. He tuntuvat kokevan sen kovin miellyttäväksi kun heillä ei ole kiirettä pois pöydältä ollenkaan. Välillä ne nukahtavat siihen ja joudun herättelemään kun on valmista. Samoin muut koirat pyörivät ja nukkuvat jaloissani kun kunnostan heitä omalla vuorollaan. Usein käy jopa niin, että joku toinen koira hyppää pöydälle samaan aikaan kun haluaa myös olla rapsutettavana.


Tässä alla muutama vinkki koiran pesuun:
Shampoita on monenlaisia ja niistä ottaa selvää vain kokeilemalla omalle rodulle, koska eri roduilla on erilainen karva.
Kokeilen jatkuvasti uusia, että pysyn ajan tasalla ja oma shampoosuosikkinikin vaihtelee kaiken aikaa kun markkinoille tulee uusia.. Samoin tutkin muut pesua helpottavat tuotteet, harjat, sprayt, kuminauhat, remmit, näyttelyremmit, kaulapannat, kaulaketjut, kuljetuslaatikot, häkit, sängyt, jne.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti