"Kaivopuiston kaunis Casanova"

"Kaivopuiston kaunis Casanova"
"Kaivopuiston kaunis Casanova"

torstai 10. toukokuuta 2012

mietteitä paimennuskurssilta


Tällä viikolla olen ollut vielä sairaslomalla,  enkä ole saanut  vielä rasittaa itseäni, niin on ollut paljon aikaa miettiä Simon Mossen viisaita sanoja.  Tuntuu, että päällimmäinen opetus kurssilta oli, että ole 100% läsnä. Se sopii hyvin kaikkeen koiran kanssa harrastamiseen. Tai ehkäpä,  jopa kaikkeen elämässä. Keskity siis täysillä yhteen asiaan kerralla ja huomaat varmasti eron. Sitä vaan tuntuu välillä harhautuvansa moniin aatoksiin samalla, kun pitäisi keskittyä vain yhteen asiaan. Trimmaampa tässä koiraa, mitäköhän pitäisi tänään tehdä ruoaksi, onkohan pyykit jo kuivat… listaa voisi jatkaa loputtomiin.    

 Toinen tärkeä asia, joka myös tulee mieleen on, että tarkoita sitä mitä sanot.  Jos pyydät koiraasi esim. maahan, tarkoita sitä myös ja huolehdi, että asia myös tapahtuu. Ei huomenna tai ylihuomenna, vaan heti. Mutta tässäkin asiassa voisi ajatella ensimmäistä oppia, eli ole 100% läsnä.

 Sitten on myös kehonkieli, joka oli tärkeässä asemassa paimennuskurssilla. Koirat lukevat meitä todella hyvin vain meidän eleistä. Sitä vaan pitää muistaa käyttää, niin että siitä on hyötyä. Esimerkiksi, vaikkapa koiraa lähestyttäessä, sillä on merkitystä onko sinulla kämmenpuoli  ylös- vai alaspäin, jos ojennat kättäsi koiralle. Alaspäin käännetty kämmenpuoli on kutsuvampi koiralle, kun taas ylöspäin käännetty kämmen on pysäyttävämpi ele koiralle. Myös minkälaisessa ryhdissä  sinä seisot, on iso merkitys, kun haluat viestittää koirallesi asioita.  Ryhdikkäänä olet vakuuttavampi.

 Pää on nyt niin täynnä ajatuksia, että ei malttaisi millään odottaa, että pääsisin kokeilemaan uusia oppeja käytännössä.  Viirukin tuossa katselee minua, kuin kysyen, että koskas mentäisiin harjoittelemaanJ. Ehkäpä jo ensi viikolla, tai ainakin toivotaan niin.


Viirun keväinen uimaretki


No mihin ne muut jäivät?

Ha haa, mukaan vaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti